Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πρακτικά της ανοιχτής συνέλευσης 02/06/2011

Πρακτικά της ανοιχτής συνέλευσης 02/06/2011


Αποτελέσματα της αποψινής συνέλευσης:
 
1. Διαβάστηκε  το  κείμενο που συντάχθηκε απ ‘την ομάδα σύνταξης στόχων, που προσδιορίζει τους στόχους και τα αιτήματά μας, ψηφίστηκε θετικά αναλυτικά για το κάθε αίτημα, αύριο θα γίνει η δημοσιοποίησή του και θα μοιραστεί στους πολίτες από ομάδα εθελοντών. (η πρώτη ομάδα εθελοντών συστάθηκε και στις 12:00 αύριο 03/06/2011 θα ξεκινήσουν να μοιράζουν το κείμενο.)  
Σκοπός  του κειμένου, η προσέλευση περισσότερου κόσμου  στην καθημερινή συγκέντρωση, ενημέρωση πολιτών.
(το κείμενο με τα αιτήματα θα αναρτηθεί προσεχώς)

Ακούστηκαν οι εξής απόψεις για την συμπλήρωση του κειμένου:
  • Να προστεθεί στο κείμενο το θέμα  των μεταναστών.
  • Το θέμα της υγείας και της παιδείας εφόσον αναφέρονται να γίνει αναφορά και για την στέγη.

2. Επόμενο θέμα που τέθηκε απ’την ομάδα των μαθητών, έχοντας 3 προτάσεις:
Α) να μεταφέρονται προς τα σχολεία τους καθημερινά με τα λεωφορεία, χωρίς να πληρώνουν τα εισιτήρια των διαδρομών, σαν διαμαρτυρία για την αδικαιολόγητη αξία των εισιτηρίων
Β) να οργανωθεί ποδηλατοδρομία στην πόλη των Χανίων με συμμετοχή όλων, μαθητές και μη, φορώντας κάποιο σήμα κατατεθέν που θα κάνει την παρουσία μας αναγνωρίσιμη με σκοπό τη διάδοση της καθημερινής συγκέντρωσης των αγανακτισμένων,
Γ)να διοργανώσουμε πορείες προς την νομαρχία Χανίων, το δημαρχείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ενίσχυση της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων.

Οι παραπάνω προτάσεις των μαθητών τέθηκαν σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα είναι θετικό.    


3. Προτάθηκε από έναν ομιλητή να δημοσιοποιηθεί ένα κείμενο (το οποίο έχει αναρτηθεί ήδη στην σελίδα των αγανακτισμένων) με τίτλο « η διαθήκη» του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού «ΚΑΤΑ ΣΑΔΔΟΥΚΑΙΩΝ» όπου  ψηφίστηκε επίσης θετικά πρόταση αυτή και ξεκίνησε να μοιράζεται ήδη.
 4. Μαζεύτηκε χρηματικό ποσό που θα χρησιμοποιήσουμε για την εκτύπωση των φυλλαδίων που χρειάζονται για τις παραπάνω ενέργειες, και παράλληλα βρέθηκαν ήδη εθελοντές που θα προβούν στην εκτύπωση των πρώτων 200φυλλαδίων.


Προτάσεις-τοποθετήσεις «αγανακτισμένων»

 «Έχουμε μία ανοιχτή συνέλευση εδώ που δεν πρέπει να τελειώσει ποτέ! Το κάλεσμα να είναι διαρκές και προς πάσα κατεύθυνση. Η διάσπασή μας θα μας οδηγήσει στην αποδυνάμωση. Με τη νίκη!!!»

«Συγνώμη απ΄τη νεολαία γιατί η γενιά η δική μου σας κατάστρεψε. Κάντε κάτι εσείς γιατί εμείς  είμαστε άχρηστοι»

«Κάτι γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο! Να αρνηθούμε την πληρωμή των φόρων και να είμαστε κάθε μέρα πιο πολλοί για να είμαστε δυνατοί»

«Το χάσμα των γενεών που απασχολεί εδώ και χρόνια την ανθρωπότητα εδώ δεν υπάρχει. Βάλτε τα νιάτα να βάλουμε την πείρα. Απ την επιτροπή ανέργων ζητάμε πιο ενεργή συμμετοχή, να κινηθούμε στις γειτονιές μας και να διαδώσουμε τη δράση του κινήματος των αγανακτισμένων, να φέρουμε τα τσουκάλια  μας και να συμμετάσχουμε όλοι την Κυριακή στην νέα πανευρωπαϊκή συγκέντρωση.»

«Συνεχές κάλεσμα! Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διαβασμένος για να συμμετέχει. Σ΄αυτή   τη συγκέντρωση χωράμε όλοι.»

«(αναφορά στο συμβάν της Κέρκυρας για την φυγάδευση των βουλευτών –ευρωπαίων) Σήμερα μίλησε η κα.Γκερέκου-Βοσκοπούλου για το παραλίγο αίμα που κόντεψε να χυθεί. Ας μάθει πως καθημερινά κάποιος δίνει τέλος στη ζωή του για να ξεφύγει απ το  αδιέξοδο»

«Οι ενέργειες  μας είναι ελάχιστες. Μπορούμε παραπάνω.»

«Πάρθηκε μια απόφαση για τα ΜΜΕ, αλλά παράλληλα θέλουμε διαφήμιση της συγκέντρωσης. Νομίζω πως  πρέπει να το ξανασκεφτούμε.»

«Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι που μας ενώνει το φαινόμενο της κρίσης. Όταν γεννιέται ένα κίνημα δεν γίνεται να υπάρχει εξαρχής ομόνοια. Θέλει συλλογική σκέψη ,απαιτεί σύσκεψη, να θέτουμε στόχους, να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε. Είμαστε θυμωμένοι αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τα βρούμε!»

«Το πιο εύκολο για το κεφάλαιο είναι να απαξιώσει το πρόβλημα. Ενάντια στην κρίση ενωμένοι.»

«Είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά σήμερα. Το κείμενο που συντάχθηκε είναι πολύ σημαντικό. Γινόμαστε ουσιαστικοί.  Ο λόγος και η συζήτηση είναι σπουδαία όπλα του κινήματός μας.»

«Η αγανάκτηση να γίνει ανάκτηση των αξιών ζωής. Το κείμενο δεν είναι τέλειο είναι όμως μια αρχή.»

«Δεν θέλω να βλέπω τα παιδιά μας να μεταναστεύουν. Η Ελλάδα μας ανήκει. Θέλουμε στήριξη και προσπάθεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία που βρίσκεται εδώ καθημερινά.»
«Από πού ξεκινάει και που θα καταλήξει το κίνημά σας?»

«(μαθήτρια) Από εμάς ξεκινάει και θα το πάμε εκεί  που θέλουμε.»

«Εθελοντικά να προβούμε σε ανταλλαγή βιβλίων γιατί η γνώση απελευθερώνει, και αν κάποιοι θέλουν να διδάξουν.»

«Ανήκω στο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδος. Στους ανεργους.»

«Χαίρομαι που βλέπω μαθητές  μου. Μην ξεχνάμε πως μαθητές έδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα την 28η Οκτωβρίου.»

«Η γενιά που έριξε την δικτατορία η ίδια γενιά σας έφερε εδώ. Έχουμε χρέος για το μέλλον σας.»

«Να συζητήσουμε στην αυριανή συνέλευση για το ορμητήριο φονιάδων, τις βάσεις.»

«Αφού μας κλέβουν γιατί συνεχίζουμε και τους πληρώνουμε? Μην πληρώνεται τις ασφάλειες σας. Όλοι συσπειρωμένοι.»

«Προσπαθούν να μας χωρίσουν σε άσπρους και μαύρους. Τέτοιοι διαχωρισμοί δεν θα περάσουν. ΕΛΛΗΝΕΣ + ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ= ΕΝΑ. Όχι στους διαχωρισμούς άλλος κόσμος στις πλατείες άλλος στις πορείες. Είμαστε όλοι ένα κομμάτι. Να μην αφήσουμε τους Πρετεντέρηδες και τους Αλαφούζους να μας διασπάσουν. Αυτές τις συνελεύσεις να τις μεταφέρουμε στις δουλειές μας να ξεσηκώσουμε τους πάντες, να γίνει ΧΑΜΟΣ.»

«  Να υπάρχει κάποια βιντεοσκόπηση που θα ανεβάζουμε στο ιντερνετ για ενημέρωση. Ανοίξτε τα ρουτερ!»

«Μια εβδομάδα τώρα δεν αναλωθήκαμε. Αντίθετα γίνεται έργο. Αυτός ο κόσμος με την παρουσία του δίνει ζωή στην ενέργεια αυτή. Το παράδειγμα των μαθητών να το ακολουθήσουμε όλοι. Να υπάρξει ομάδα ανέργων, ομάδα φοιτητών, ομάδα δημ. Υπαλλήλων, ιδιωτ. Υπαλλήλων, κ.λ.π.»

«Το Σάββατο να βγούμε στους δρόμους για την πορεία των εργαζομένων. Μη φοβάστε τη συζήτηση – αντιπαράθεση. Έχουμε κοινό στόχο.»  

«Να παραμένουμε στην πλατεία περισσότερες ώρες και γιατί όχι και να διανυκτερεύουμε όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις.»

«Να διαχωρίσουμε την γενική συνέλευση σε θεματική και ανοιχτό διάλογο.»

«Να παραμένουν κάποια πανό, να μοιράζονται φυλλάδια, να κάνουμε καθιστική διαμαρτυρία στο δημαρχείο-νομαρχία-βουλευτικά γραφεία.»

«Η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία, απλά δεν πεθαίνει ποτέ! Καλό αγώνα.!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου